Prosjekt Odda

KATEGORI: Leder + Livsstil + Mennesker

For en tid tilbake la jeg ut på sosiale medier at jeg og Lisa Jensen jobbet med noen tanker kalt «Prosjekt Odda». Lisa, som vi har skrevet om i Laastadmagasinet, er utdannet arkitekt, og jeg fikk som flere andre med meg at hun har kunstneriske ferdigheter da hun laget et trykk av estetisk stilfulle bygg og arkitektoniske perler fra Haugesund. Det fikk meg til å ville blande verdener.

Odda er en by og administrasjonssenter i Ullensvang kommune i Vestland fylke i Norge. Byen ligger innerst i Sørfjorden i Hardanger, og har ca 7000 innbyggere. Smelteverket, som var i drift fra 1908 til 2002 med noen avbrudd, var i mangfoldige år den viktigste næringskilden for innbyggerne i Odda, noe et besøk i byen kan dokumentere med bygninger som fortsatt setter sitt preg på stedet den dag i dag.

Siden 1982 har Laastad & Co hatt mekanisk verksted i eget bygg på Hjøllo. I starten også salg. I mange år har dette vært et viktig servicepunkt for våre kunder i Odda og omegn. Våre kollegaer Ingar Jordebrekk og Trygve Utne, som begge har jobbet der som mekanikere nesten helt fra starten av, har vært og er svært viktige kollegaer for verkstedets drift og eksistens.

Det er derfor på sin plass at vi nå skal gjøre en etterlengtet oppgradering av bygg og utstyr for å imøtekomme morgendagens bilverden på en bra måte for våre kunder.

Enn så lenge er Laastad & Co i Odda et nostalgisk studie som mer eller mindre har stått uforandret siden starten. Nærmest som en tidsreise i kjent David Lynch stil, ønsket vi å ta vare på vår stolte historie i Odda, før de planlagte oppgraderingene starter. Et Volvo satellittverksted er i anmarsj. Vi gleder oss, Odda it is!

Trykket, som på sikt vil henge i vårt nye showroom i Haugesund, er printet opp i et lite antall og kan fås kjøpt for 400,-.
Send mail til haakon.laastad@laastad.no for bestilling.

 

Haakon Laastad, Daglig leder i Laastad & Co

Enn så lenge er Laastad & Co i Odda et nostalgisk studie som mer eller mindre har stått uforandret siden starten