Bent Jakobsen

KATEGORI: Mennesker

Navn: Bent Jakobsen
Alder: 44
Sivilstatus: Gift, tre barn
Bosted: Haugesund
Bil: Volvo XC70

 

Livet er mer enn bare Volvo. Vi tok en prat med daglig leder i Aksdal Næringspark om noe av det andre.

Hva opptar deg mest akkurat nå?

– Familien. Å få ungene på aktiviteter og følge dem opp. Ellers går det i jobb. Som du ser har personlig utvikling og trening gått åt skogen.

Hvem skulle spilt hovedrollen i filmen om livet ditt?

– Graham Chapman. Han hadde et fint syn på livet, tok alt med smil og så humoren i det meste. Det er viktig å le noen ganger i løpet en dag.

Når er du mest lykkelig?

– Når jeg får seile sammen med familien. I alle fall så lenge ungene er med. Det er ikke så viktig at kona er der. Hun kommer fra Hamar og er ikke vant med seiling i åpent farvann, sier han spøkefullt.

Hva er din største frykt?

– At det skal skje noe uforutsett med folk som er nær meg. Eller kanskje at jeg får restskatt.

Hvilken egenskap liker du best ved deg selv?

– At jeg er kjapp til å ta en avgjørelse og stort sett er positiv.

Hva liker du minst?

– Jeg vet i alle fall godt hva kona liker minst. Hun mener jeg er for kjapp… At jeg konkluderer raskere enn jeg burde. Hun er reflektert og analyserer grundig, mens jeg synes det er greit å bli ferdig med ting.

Hvem beundrer du?

– Arne Rettedal. Han var en god mann, tror jeg.

Hva er din tøffeste kamp?

– Tror ikke jeg har hatt noen. Den tøffeste kampen var nok å overbevise kona om at jeg var den rette for henne. Det ligger liksom på det nivået der. Jeg føler jeg har vært heldig så langt i livet.

Hvordan gjør du verden til et bedre sted?

– Jeg bryr meg om de som er rundt meg.

Hvilken film har gjort mest inntrykk på deg?

– Finsk fjernsynsteater fra 80-tallet. Tror man måtte være veldig spesiell for å forstå det.

Hvilken kjøretur i livet ditt glemmer du aldri?

– Turen til Moss da jeg var fem år. Det var meg og bestefar i en Volvo. I hanskerommet lå det kamferdrops – det gjorde det alltid. Vi ble stoppet av politiet. I mange år trodde jeg det var fordi han kjørte for fort, men så viste det seg at han ble stoppet fordi han kjørte for seint og lagde kø.

Hvordan er medievanene dine?

– Etter at jeg har funnet frokost til ungene er jeg innom Dagens Næringsliv, Haugesunds Avis, Stavanger Aftenblad, Bergens Tidende og Dagbladet. Kona leser Aftenposten, så jeg får oppdateringer fra henne om det er noe jeg bør lese der. I løpet av dagen sjekker jeg Stavanger Aftenblad og Dagens Næringsliv igjen. På kvelden er jeg på Facebook for å se hva venner, idrettslag og gruppene jeg er med holder på med.

Hvem elsker du høyest?

– Nå blir sikkert mamma fornærmet, men det er selvfølgelig kona og ungene.

Hva hører du på i bilen?

– P2s Nyhetsmorgen, P1 og NRK Rogaland. I det siste har jeg også satt på litt Royal Blood og Van Halen. Musikken varierer ut fra hvilket humør jeg er i. Hvis jeg skal jazze meg opp til et møte, kan det gå hardt for seg med for eksempel Kvelertak.

Hva bestiller du på restaurant?

– Nå har jeg akkurat vært på Brakstad og spist ciabatta med indrefilet. Jeg har en forkjærlighet for grillmat, men jeg burde vært flinkere til å bestille fisk. Kveite er jo egentlig det beste jeg får.

Når føler du deg tryggest?

– Under dyna om natta og i en Volvo når jeg er ute og kjører.