Fascinert av Volvo sine tidligere fargekart

KATEGORI: Livsstil

Interiørarkitekt hos InDesign Rita Saltvedt, oppfordrer folk til å leke seg mer i Volvo sine lekre fargekart når de skal velge lakk og interiør.

Tidligere var designet på biler mer typiske og tydelige. Idag synes jeg bilene ligner mer på hverandre- også fordi mange velger de samme fargene/nyansene på bilene sine. Tryggest å velge det mest «vanlige». I interiørverden har vi «safet» og valgt hvitt, grått, brunt og sort de siste 10 årene.

Jeg opplever ofte at mine kunder sier de elsker farger, men de fleste av dem ender med et ganske snevernt fargevalg i interiøret. Dette ser jeg en tendens til at endrer seg nå: Vi vil skape flere kontraster og fylle interiøret med mer farger, variere og blande tresorter. Jippi! Trær blandes i skogen og kler hverandre. Alt må ikke repeteres i eik, selv om gulvet er eik! Vi vil ha flere lag og mer liv i stua. Vi kan våge å velge. Kanskje vi fremover blir tryggere på å velge noe annet enn det som er allemannseie? Analysere om vi virkelig liker, og vil ha det samme som ”alle” har.

For oss på InDesign gjelder det ikke å fortelle våre kunder hvilken lysestake de må ha, men bruke vår erfaring og kompetanse gjennom mange år til tenke langsiktig når de innreder hjemmet. Interiør er så mye mer enn trender og de hotteste merkene. Jeg mener interiøret skal gi både en følelse og en stemning. Vi har alle forskjellige personlige preferanser, og dem bør vi hente frem når vi innreder. Da er det større sjanse for at hjemmet fungerer visuelt og funksjonelt over tid.

Kanskje blir vi mer våglige når det gjelder farger, og dermed går tilbake til å leke oss i Volvo sitt lekre fargekart? Petrolfaget metallic lakk og cognacfarget skinninteriør? Matt kobberfarget lakk og elefantgrå anilinhud i interiøret, drømmer jeg om å ha på min neste Volvo.

Matt kobberfarget lakk og elefantgrå anilinhud i interiøret, drømmer jeg om å ha på min neste Volvo