Laastad kjøper Sørhaug

KATEGORI: Leder

Når Laastad Invest nå kjøper Nils Sørhaug AS, blir to av regionens mest tradisjonsrike bilforhandlere samlet under samme selskap – og etterhvert også samme tak.

Volvo-forhandleren Laastad & Co AS ble etablert i 1945, og drives i dag av tredje generasjon, Haakon Laastad. Nils Sørhaug AS ble etablert i 1923, og har i dag agenturene for Mazda og helelektriske MG. Også her ledes det gamle familieselskapet av tredje generasjon, Nils Sørhaug. Til sammen har de to selskapene 175 års erfaring med bil på Haugalandet, og med oppkjøpet blir Laastad Invest eier av både Laastad & Co AS og Nils Sørhaug AS.

Styrker sin posisjon

– Volvo har spennende planer fremover, og det blir viktig for oss å vokse sammen med dem. Vi ser i tillegg også store muligheter ved å overta en velrennomert og tradisjonsrik bilforhandler som Nils Sørhaug AS. Selskapet har bilmodeller som på en god måte utfyller bilsortimentet til Volvo som vi allerede har i Laastad & Co, og som vil styrke oss på områder som vi i dag ikke dekker, sier Bjarne J. Laastad, eier og daglig leder i Laastad Invest.

Fortsetter som daglig leder

Han er også veldig glad for at Nils Sørhaug selv fortsetter som daglig leder for selskapet.

– Vi har en veldig god relasjon til Nils fra før og har kjent hverandre lenge. Han er en drivende dyktig bilforhandler, og har spennende tanker for hvordan han vil styrke selskapet videre med både Mazda og MG i fremtiden, og det skal bli veldig givende å få samarbeide med ham på dette, sier den nye eieren.

Nils Sørhaug selger familiefirmaet etter 99 års drift, men kjenner seg trygg på at det er fornuftig å gjøre.

– For å kunne følge med i utviklingen vi ser rundt oss, styrke posisjonen vår og sikre trygge arbeidsplasser, så kreves det større tyngde. Det er klart det er litt spesielt å selge familiefirmaet, og jeg har brukt god tid på beslutningen, men det kjennes samtidig veldig godt og riktig å kunne overlate et godt flytende skip til en ny, men kjent sjø og ta fatt på ferden videre med enda sterkere propeller. Bjarne og Haakon er stødige som fjell, og den historien de har klart å skape er veldig betryggende for oss i fortsettelsen. Både Laastad og Sørhaug er sterke merkevarer, og solide og seriøse aktører som kjenner regionen godt. Jeg er kjempepgira på å få jobbe videre med alle de spennende nyhetene som kommer fra Mazda og MG fremover, sier Nils Sørhaug.

Flere synergier

Nils Sørhaug AS vil forbli i Haugesund sentrum det nærmeste året, men planen er å flytte inn i Laastads anlegg på Spannaveien etter nødvendige tilpasninger der. Som daglig leder i Laastad & Co ser også Haakon Laastad en rekke fordeler med å få Mazda og MG-forhandleren inn som nabo i anlegget.

– Det vil gi oss muligheter til å drive enda med kostnadseffektivt, og få en enda bedre utnyttelse av bilanlegget vårt på Spannaveien. Vi ser gode synergimuligheter i et nytt og felles dekkhotell, samt samarbeid på blant annet skadeverksted og kosmetisk klargjøring.

Bjarne J. Laastad er også tydelig på at effektiviseringsgevinstene på ingen måte vil innebære noen form for nedbemanning i noen av selskapene.

– Dette gjør vi for å ekspandere, så det vil snarere bli behov for å få på plass enda flere dyktige folk fremover, understreker han.

Han er en drivende dyktig bilforhandler, og har spennende tanker for hvordan han vil styrke selskapet videre