Lidenskap for form og funksjonell design

KATEGORI: Livsstil

Når det visuelle uttrykket vekker følelser, er man på riktig spor. Interiørarkitekt Rita Saltvedt forklarer.

Min lidenskap for form og funksjonell design har vært der siden jeg var ganske liten. Lidenskapen har utviklet seg mest til å dreie seg om møbler, men må innrømme at jeg ser etter linjer og funksjonelt design i de fleste produkter jeg omgir meg med. Design er for meg først og fremst det visuelle, så kommer funksjon og det praktiske. Sterkt vekter jeg også følelsen produktet gir meg – utstrålingen! Jeg har faktisk opplevd å gå rundt på møbelmesse og merke at et møbel «roper» til meg. Mater sin «high stool» gjorde nettopp det i Stockholm, for flere år siden.

Personlig forandrer jeg sjelden på noe i mitt private hjem, jeg har ikke nødvendigvis behov for selv å eie alle møblene jeg føler en lidenskap til, derfor er det fantastisk å få lov å innrede private hjem, kontorer og restauranter/barer. Å få en «rykende fersk» plantegning i hendene, uten belysnings- og møbleringsplan, er en utrolig spennende prosess.

De beste kundene mine er veldig bevisste på hva de liker, men ønsker hjelp og veiledning i prosessen med å velge og sammensette. Vi er alle, heldigvis, påvirket av tiden vi lever i mht materialvalg, farger og form, men alle har innspill som gjør at resultatet blir individuelt og eget.

Jeg opplever at mange føler trygghet med å velge klassisk design, med høy kvalitet, når de skal innrede varig. Det er noe ekte og trygt ved å velge møbeldesign som har «overlevd» mange år og stilepoker. Tiden raser fra oss, og derfor kan det være godt å se tilbake, istedenfor fremover, noen ganger. Vi har også gjerne minner fra foreldre eller besteforeldres hjem når vi planlegger innredningen av eget hjem.
Gjestfrihet og hygge er følelser vi ønsker at hjemmet vårt skal utstråle. Det er ikke alltid så lett å gjenskape, når alle vegger er hvite og materialvalget består kun av blanke flater.

Tiden raser fra oss, og derfor kan det være godt å se tilbake, istedenfor fremover, noen ganger