Samsaya og Volvo 240

KATEGORI: Mennesker

– Folk som velger Volvo verdsetter verdier som trygghet og tidløs kvalitet, mener Samsaya, som store deler av livet har hatt en nær og kjær relasjon til den opprinnelig svenske firehjulingen.

Den indiskfødte sangerinnen og skuespilleren er for tiden aktuell i TV2-programmet «Hver gang vi møtes», hvor hun sammen med artistkollegene Alexander Rybak, Sigvart Dagsland, Øivind «Elg» Elgenes, Anneli Drecker, Lars Lillo-Stenberg og Simone Eriksrud underholder mange hundretusener på lørdagskveldene.

– Ifølge mine foreldre har jeg drevet med musikk siden jeg kunne snakke. Jeg husker godt min ungdomstid hvor det å kunne uttrykke seg over beats ble viktig for å få utløp for sterke følelser rundt hva meningen med livet er, og mine spørsmål knyttet til egen identitet. I musikken kunne jeg få ut all frustrasjon, og jeg elsket følelsen av hvordan jeg ble lettere til sinns når jeg skrev og sang. Det var ingen regi, kun utløp for følelser. Frihet uten regler.

Da hun var elleve måneder gammel flyttet hun og familien til Norge og bydelen Ellingsrud i Oslo. Bare kort tid etter deres ankomst ble hennes far rammet av alvorlig sykdom. Et hardt slag for hele familien, spesielt for Samsayas mor som da hadde to sprudlende døtre å ta seg av.

MINNER: Onkel Dev og hans Volvo Amazon. Foto: privat.

– Vi var veldig heldige som fikk god hjelp og støtte av min onkel Dev, en av min fars eldre brødre. Han har bodd med oss hele livet, og er en av de mest omsorgsfulle og kjærlige personene jeg vet om. Det var han som introduserte meg for Volvo.

Hun elsker å se på gamle bilder fra da onkelen kom til Norge sent på 70-tallet, og å høre ham fortelle om sine opplevelser. Ikke minst om hans aller første Volvo.

– Det var en Amazon som han var veldig stolt av, og en bil han har kjørt Europa rundt med. Etter en sju år gikk han over til en oransjerød Volvo 244, og etter hvert en sjøgrønn, 86-modell av en 240. Den byttet han ut med en sort 240 fra 1990 som han fortsatt har.

Denne brukte jeg også i min første musikkvideo til låten «Ever been had?» fra mitt første album, Shedding Skin. Det var spesielt med den 240’en som bare alltid har vært der for henne. Akkurat som hennes onkel.

– Den robuste tryggheten, men samtidig den herlige omsorgen. Folk som velger Volvo verdsetter verdier som trygghet og tidløs kvalitet.

Jeg forbinder Volvo med «familievennlig», og jeg tror de fleste Volvo-eiere er en omsorgsfull eier og en omsorgsfull person. En som nyter livet, men som også verdsetter livet sammen med andre.

Til høsten kommer Samsaya med sitt andre album – «Bombay Calling», som er en samling av små historier fra hennes liv.

– Albumet er en reise i mitt lille univers, hvor India er månen, Norge er solen, og jorden et eneste stort stjernehav av muligheter. En av historiene går tilbake til min første retur til India da jeg var rundt seks år gammel. Jeg husker så godt hvordan varmen, det sterke lyset, den fuktige luften, og den fremmende, søte lukten traff ansiktet mitt idet flyets dører åpnet seg på New Dehli Airport.

I midten av mars var Samsaya en del av den store norske delegasjonen som deltok på verdens største bransjefestival for musikk, South By Southwest (SXSW) i Austin, Texas i USA. I april og mai returnerer hun også til USA for en mindre turné.

Men hva er så bakgrunnen for at hun de siste årene har hatt et malt hjerte i ansiktet? Et spørsmål Dagbladet fikk svar på under SXSW.

– Det er påminnelse om hvorfor jeg holder på med musikk, og om at jeg vil se alt med hjertet mitt og med et åpent sinn. Det første folk ser er ansiktet, og jeg har alltid ønsket at folk skal se forbi det. Jeg begynte å gå med det som var inne i meg på utsida.

Til samme avis fortalte hun at folk ofte stopper henne for å forhøre seg om ansiktets hjerte.

– Da får jeg fortalt dem hva det er, og jeg får fortalt dem hva musikken min dreier seg om. Det er en påminnelse om at du skal se folk som de er, ikke prøve å gjøre dem til noe de ikke er.

Tekst av Harald Martel Bersaas,

Bly Teksthus

Den robuste tryggheten, men samtidig den herlige omsorgen. Folk som velger Volvo verdsetter verdier som trygghet og tidløs kvalitet.