Bra trøkk i bilsalget hos Laastad & Co i 2023

KATEGORI: Leder

Daglig leder hos Laastad & Co, Leif Inge Bjerkenes, kan informere om et bilsalg på over 150 biler hittil i år, noe han etter forholdene er godt tilfreds med.

Bilsalget i Norge har  fått en stopp etter 31.12 2022. Har salgstakten vært lik fra starten av året og frem til nå?

På nybil ble salgstakten helt klart påvirket av store utleveringsvolumer før nyttår, men vi ser at takten har økt gradvis fra slutten av januar. På brukte biler har salgstakten vært høy hele året. Vi selger i snitt ca 15 biler i uka og det er en fin miks av både nytt og brukt. Det merkes også at vi har gått fra ett merke til tre her oppe. Vi har alltid hatt bra med folk i våre lokaler, men etter at MG og Mazda gjorde sitt inntog har vi fått enda mer, noe som er utrolig gøy. Ikke minst å kunne tilby et enda større sortiment til våre eksisterende og nye kunder.

Hvilke biler selges om dagen?
På Volvo selger vi mye XC40, C40 og EX90 nytt. MG selger mye MG4, Marvel R og MG5 og Mazda selger CX60 og MX30. En fin blanding med biler til ulike priser fra 287.000 til 1,3 millioner. Dette var også planen da vi kjøpte opp Nils Sørhaug, å ha biler i flere størrelser og prissegmenter. Noe for en hver lommebok.

Når det gjelder brukt har vi en god rentekampanje på 1.99% flytende rente som slår bra an. Majoriteten av bruktbiler vi selger er sertifiserte Volvo Selekt biler med veldig gode betingelser og garantier.

Hva tenker du videre om året 2023?

Vi er veldig fornøyde med starten av året, hvor vi også ble kåret til månedens Volvo forhandler i februar. Resten av året er vi optimistiske til og det er mye spennende som skjer fremover både med nytt merke – Geely, nye modeller og byggeprosjekter. Vi tror at kundene i dag i større grad trenger en trygg og forutsigbar veiledning hos oss som forhandler i et til dels forvirrende bilmarked.

Avslutningsvis er jeg veldig fornøyd med at vi har den rette organisasjonen på plass slik at vi kan legge til rette for ytterlig vekst.