Han skal lede nye Laastad & Co

KATEGORI: Leder

Foto: Haakon Nordvik

Leif Inge Bjerkenes blir daglig leder når Nils Sørhaug AS nå fusjoneres inn i Laastad & Co AS. Haakon Laastad blir konsernsjef og daglig leder i Laastad Invest AS.

– Leif Inge og jeg har kjent hverandre siden barneskolen, og har i tillegg jobbet sammen de siste 10 årene, så jeg vet veldig godt hva han er god for. Han er målbevisst, svært klok og kan sjonglere mange baller på en gang. Han er derfor også valgt inn som forhandlerrepresentant i både bilsalgsrådet og servicemarkedsrådet hos Volvo sentralt. At han nå trer inn i min rolle er helt naturlig i den vekstfasen vi nå er i, sier Haakon Laastad.

Flere stordriftsfordeler

Da Laastad Invest i februar i år kjøpte Nils Sørhaug AS, ble to av regionens mest tradisjonsrike bilforhandlere samlet under samme selskap. Nå fusjoneres MG- og Mazdaforhandler Nils Sørhaug AS inn i Volvo-forhandler Laastad & Co AS.

– I løpet av det drøye halvåret som har gått med de to selskapene under samme eier, har det blitt klart for oss, at det er flere stordriftsfordeler å hente om selskapene slo seg sammen. Alt fra regnskapssystemer til synergier rundt kunnskap og kompetanse, sier Haakon Laastad, som nå går fra å være daglig leder i Laastad & Co, en stilling han har hatt siden 2011, til å bli konsernsjef og daglig leder i Laastad Invest.

Ønskefokus

Tidligere daglig leder i Nils Sørhaug AS er enig.

– Både bransjen og markedet endrer seg så raskt om dagen, at det er fornuftig å spisse fokus, og skape større forutsigbarhet gjennom en felles merkevare. Det er ikke behov for to av alt når vi nå uansett skal inn under samme tak. For min egen del betyr dette også at jeg kan slippe å ha så mange hatter, og heller få konsentrere meg om det som er den egentlige grunnen til å at jeg liker å gå på jobb hver dag – å selge bil og bidra til gode opplevelser for nye og gamle kunder. Vi har Mazda- og MG-entusiastene med oss fra Sørhaug, og sammen tar vi med oss den hundre år gamle Sørhaugånden inn i Laastad & Co, sier, sier Nils Sørhaug.

Vil treffe enda bredere

Leif Inge Bjerkenes blir daglig leder i Laastad & Co, hvor han som både salgssjef og forretningsutvikler på mange måter har fungert som Haakon Laastads høyre hånd siden han begynte i firmaet i 2012.

– Jeg synes selvsagt det skal bli veldig spennende å få lede og utvikle Laastad & Co videre. Haakon og jeg har ulike egenskaper, men har utfylt hverandre godt, og det skal vi også fortsette med i nye roller. Jeg har alltid vært glad i kjernevirksomheten som handler om salg og servicemarked, og med ansvar for de flotte nye modellene fra MG og Mazda i tillegg til Volvo-sortimentet vårt, har vi nå langt mer å spille på og vil kunne treffe et enda bredere publikum, sier Bjerkenes.

Strategi og merkevare

Mens han vil være ansvarlig for den daglige driften, får Haakon Laastad nå anledning til å arbeide mer overordnet strategisk.

– Med denne løsningen får jeg mulighet til å fokusere mer på forretningsstrategi, utvikling og merkevarebygging. Mens Volvo de siste årene har vært det eneste bilmerket innunder Laastad-merkevaren, får vi nå med MG og Mazda inn nytt og spennende innhold. Når alt samles under samme merkevare, blir det viktig å forvalte og videreutvikle denne på beste måte, forklarer Laastad.

Roller og selskapsstruktur

Morselskapet Laastad Invest AS
Haakon Laastad blir ny daglig leder og konsernsjef. Eier Bjarne J. Laastad fortsetter som styreleder og får med seg Bjarne Laastad jr og Haakon Laastad som styremedlemmer.

Laastad Invest AS eier følgende to selskaper:

Laastad & Co AS
Leif Inge Bjerkenes blir ny daglig leder, Haakon Laastad blir ny styreleder og eier Bjarne J. Laastad blir styremedlem.

Laastad Eiendom AS
Haakon Laastad blir ny daglig leder og styreleder. Eier Bjarne J. Laastad blir styremedlem.

I løpet av det drøye halvåret som har gått med de to selskapene under samme eier, har det blitt klart for oss, at det er flere stordriftsfordeler å hente om selskapene slo seg sammen.