Laastad & Co får agentur på helt nytt bilmerke i Norge

KATEGORI: Leder

Foto: Haakon Nordvik

Nylig offentligjorde Geely Group Norge at det er Laastad & Co As som får muligheten til å selge bilmerket Geely Auto i Haugesund. Dette skjer samtidig som 36 andre utsalgspunkter ellers i Norge også etableres.  Vi er stolte over å endelig kunne annonsere dette da Geely Auto er et solid bilmerke med et sterkt eierskap og som har vært det bestselgende kinesiske merket i hele fem år på rad. Dette er et produkt som passer perfekt inn i vårt sortiment der vi rigger for vekst. Geely Auto vil være representert i de samme lokalene som Mazda og MG, som ferdigstilles i disse dager. Vi gleder oss forteller Konsernsjef Haakon Laastad og daglig leder Leif Inge Bjerkenes.

Pressemelding fra Autoindustri AS følger:

GEELY-importøren Autoindustri AS letter nå på sløret og avduker de første 36 utsalgspunktene for GEELY i Norge.

Den første modellen ut er en kompakt crossover SUV ved navn GEELY Geometry C, som lanseres i Norge i en oppdatert og faceliftet utgave rundt påsketider neste år. Vi setter nå forsiktig i gang med aktiviteter inn mot lanseringen og i den forbindelse er det naturlig å dele informasjon om hvor man vil kunne oppleve GEELY.

Importøren har valgt godt etablerte samarbeidspartnere med en solid tilstedeværelse i sine distrikter. Vi er veldig fornøyde med å ha fått med oss så mange gode samarbeidspartnere på dette prosjektet sier Christian Stenbo som er administrerende direktør i Autoindustri AS.

Geely Auto er en del av Geely Auto Group og er en ledende internasjonal bilprodusent. Geely Auto står bak flere velkjente merkevarer som Lynk & Co, Proton Cars i tillegg til Geely Auto og Geometry som bilprodusenten nå skal introdusere til Norge. Geely Auto ble lansert i 1997 med mål om å produsere kvalitets- og prisgunstige biler. Etter kort tid ble merkevaren en internasjonal suksess, kjent for å tilby forbrukerne mye bil for pengene. Bedriftsfilosofien til Geely Auto er å lage de sikreste og mest energieffektive bilene i verden. Geely Auto vil i tiden som kommer lansere spennende nyheter til det norske markedet med sterkt fokus på helelektrisk mobilitet.

Geely Auto Group har tatt verdensledende posisjon innenfor forskning og utvikling i bilbransjen. Gruppen etablerte Geely Automotive Research Institute i Hangzhou, det velrenomerte China Euro Vehicle Technology (CEVT) i Göteborg, for å fokusere på utvikling av fremtidsrettet bilteknologi.

Geely Auto Group opererer med 12 fabrikker. Produsenten har fem globale R&D-sentre i Hangzhou, Ningbo, Göteborg, Coventry og Frankfurt. Gruppen har i tillegg globale design studioer i Barcelona, Göteborg, Coventry, California og Shanghai med til sammen over 1.000 ansatte. Datterselskapet Geely Automobile Holdings eier Geely Auto, Geometry og 50% av Lynk & Co har vært oppført på Hong Kong-børsen siden 2005.

I 2021 solgte bilprodusenten mer enn 1,44 millioner enheter, som resulterte i at Geely Auto ble det bestselgende kinesiske merket fem år på rad.