Hjem til jul

KATEGORI: Mennesker

Frostrøyken står mens Haakon roper på Linn. Han har bundet skiene fast på taket, og er klar.

– Ja, hjem til jul, smiler Linn.

Den klassiske Volvo Amazonen fra 1966 er stuet med gaver til familie og venner. De skal hjem, hjem til jul og alt som hører høytiden til. Og i år som i fjor, som året før det, og som året før det, er det Volvo som sørger for at alle reiser trygt på de snødekte, isete veiene over fjellet.

I bilen fantaseres det om lukten av ribbe og pinnekjøtt mens Bing Crosbys velkjente, dog noe melankolske, White Christmas spilles på radioen. Vekselvis med god og dårlig dekning. Forventningene om at alt blir som før, og at tiden på en måte har stått stille. Julen. En høytid med tradisjoner, de samme sukat-vitsene fra onkel Edvind, og en rask «klemme litt på gaven» fra tante Gunvor for å fastslå om fjoråret gjentar seg med hjemmestrikkede gensere som er tre nummer for store.

– Da har jo barna noe å vokse i.

Ingenting overlates til tilfeldighetene; mandelen i grøten skal finnes, og marsipangrisen går trolig også i år til morfar som skjuler den i munnviken helt til Mathias på fem spiser den aller siste skjeen med riskrem. Uten hell.

– Kanskje neste år.

Julehøytiden er tidløs og handler om stemning, venner og familie som møtes igjen, julesmusikk, fyr i peisen og et ønske om snø utenfor. Det gjentas år etter år. Dette fordi vi mennesker evner å verdsette, reflektere og å sette pris på.

Volvo har sørget for trygghet i generasjoner, og i år som i fjor, og som året før det har det alltid vært viktig å komme helt hjem til jul.

Se våre kampanjer her.

En riktig god jul fra alle oss på Laastad & Co.

 

Volvo har sørget for trygghet i gene- rasjoner, og i år som i fjor har det alltid vært viktig å komme helt hjem til jul