Millionbil til elevene på Haugaland vgs.

KATEGORI: Livsstil

Foto: Haakon Nordvik

Elevene på kjøretøylinjen ved Haugaland vgs i Haugesund mottok denne uken en fullspekket Volvo XC90 til bruk i opplæring. Den store SUV-en hadde en utsalgspris på rundt 1,1 millioner kroner da den var ny.

Bilen er kommet til skolen gjennom et samarbeid mellom bilforhandleren Laastad & Co. og Volvo Car Norway. Den store Volvoen er en høyt utstyrt 2017-modell T8 Inscription plug-in hybrid. Bilen er én av totalt 30 stykker som Volvo denne våren deler ut til læresteder over hele landet til bruk i opplæring av morgendagens bilmekanikere.

Sammen med bilen får lærerne to dagers opplæring i diagnosesystemene til Volvo og utrustning for sikker jobbing i bilens høyvoltsanlegg. I tillegg blir de også invitert til kursing på Volvoskolen hos fabrikanten, og får tilgang til Volvos digitale kompetanseportal.

– Vi har sammen med Volvo satt sammen dette opplæringsprogrammet fordi det er viktig for bransjen at morgendagens mekanikere er oppdatert på teknologien i moderne biler. Mange læresteder er dessverre fortsatt tvunget til å skru på gamle biler fra 90-tallet, og det ønsker vi å gjøre noe med, sier Leif Inge Bjerkenes, daglig leder i Laastad & Co.

I forbindelse med overleveringen av skolebilen ble det stor begeistring blant elevene da de fikk en runde i Laastad Classics avdelingen, som også er en stor del av Laastad & Co.

Det er åpenbart at bilens historie preger veivalget til elevene ved Haugaland vgs.

Fakta om Volvos XC90 undervisningspakke:
Undervisningspakke til 30 læresteder i Norge
I regi av Volvo Car Norway og selskapets forhandlernettverk
Lærestedene mottar en 2017 Volvo XC90 T8 Inscription plug-in hybrid
De mottar i tillegg sikkerhetsutstyr for høvolt, VIDA-lisens, to dagers opplæring, tilgang til Volvos kompetanseportal og digitalt kursmateriell
Lærere inviteres også til opplæring ved Volvoskolen

Mange læresteder er dessverre fortsatt tvunget til å skru på gamle biler fra 90-tallet, og det ønsker vi å gjøre noe med