Skal bli et av byens mest ærverdige kontorbygg! 

KATEGORI: Ukategorisert

Skagen Eiendom har kjøpt Smedasundet 98, de siste 40 årene kjent som Velde-bygget i Haugesund. Planen er å totalrenovere det med utgangspunkt i byggets klassiske arkitektur.

– Vi opplever at dette er en av de flotteste sjøtomtene i sentrum, midt i innseilingen til byen med en fantastisk utsikt, ikke bare på sjøsiden, men også oppover hele Skjoldaveien mot Flotmyr, sier Haakon Laastad i Skagen Eiendom.

Foto: Øyvind Eikre

Moderne og tro mot historien

Planen er å totalrenovere hele bygget.
– Det er viktig for oss å gjøre det på en måte som hensyntar historien og de flotte arkitektoniske kvalitetene bygget har. Det var Einar Halleland som tegnet det, og ønsket vårt er å fremheve noen av signatur-elementene hans og gjøre dette til et av byens mest ærverdige kontorbygg. Vi er allerede i god dialog med byantikvaren, sier Laastad.
– Det er god fart i næringslivet i Haugesund om dagen, og vi ser stort potensiale i et bygg som dette. I tillegg til å hensynta de historiske kvalitetene, ønsker vi å utvikle et topp moderne bygg med smarte løsninger og en miljøvennlig profil. Vi ser også på muligheten for en BREEAM-sertifisering, forteller Kjetil Eidesvik i Skagen Eiendom.

En mer levende bydel

Tore Sampson i Skagen Eiendom understreker at det ikke er mange eiendommer som dette igjen ved Smedasundet.
– Jeg er jo nærmest vokst opp på kaien selv, og har et sterkt ønske om at dette kan bli en enda mer levende del av byen, også i arbeidstiden. Det har skjedd mye i området i det siste, og det skal skje mye i tiden som kommer også. Reach har gitt nytt liv til Knutsen-bygget, Hagland og Østensjø har pusset opp Sjøfartsbygget samtidig som Caiano-bygget nå er i ferd med å reise seg. Vi synes det er spennende å bli med på denne byutviklingen og bidra til og løfte et område vi mener har stort potensiale for byen, sier Sampson.

Tegninger: De originale tegningene av bygget, fra 06/12/1907

Stolt historie

Det var Haugesund kommune som fikk bygget oppført, og det ble bruk som byens første kraftstasjon fra det stod ferdig i 1908. Bygget tjente også blant annet som tollbod en periode, og Per Velde AS kjøpte det i 1985 til bruk som kontor, lager og butikk. Det er de som nå selger til Skagen Eiendom AS.

Foto: Haakon Nordvik

– Et bygg med en så lang historie fortjener en riktig eier. Da er det godt å vite at det er dyktige og kapitalsterke eiere som nå tar arbeidet med å ta det inn i fremtiden. Jeg vil dessuten berømme de nye eierne for en på alle måter ryddig prosess. Det har vi satt veldig stor pris på, sier Per Sigurd Velde.

Skagen Eiendom AS eies av Laastad Invest AS, EVIK AS, Hasseløy Eiendomsinvest AS og Sampson AS.

 For evt mer info:

Haakon Laastad, for Skagen Eiendom: 906 22 565

 

Vi opplever at dette er en av de flotteste sjøtomtene i sentrum, midt i innseilingen til byen med en fantastisk utsikt, ikke bare på sjøsiden, men også oppover hele Skjoldaveien mot Flotmyr.