Broom-Benny på besøk hos Laastad & Co

KATEGORI: Mennesker

Brooms bilekspert, Benny Christensen, har bestemt seg for å gå motstrøms ved å starte opp et bilblad på print. I den anledning er vi glade for at han valgte å avlegge et besøk hos oss i Laastad & Co.

– Ettersom Laastad & Co er en Volvo-forhandler, overrasker det kanskje ikke at bladet vi skal lage handler om nettopp Volvo. Klassiske sådanne. Her vil man finne lekre reportasjer om alt fra Volvo PV, via Amazon, 140, 240 og opp til mer moderne biler som Volvo 480 og 850, sier Benny.

FOTO: HAAKON NORDVIK

Et bilmerke med dype røtter i Norge
Benny mener Volvo er et bilmerke nordmenn flest kan relatere til på et eller annet vis. Mange av oss har gjerne spesielle minner knyttet til merket; bestefars gamle Volvo for eksempel.

– Volvo har skyhøy entusiastfaktor her i Norge, samtidig som det er et folkelig bilmerke med dype røtter og lange tradisjoner for oss nordmenn. Det er et bilmerke ALLE har et forhold til. Skal man først lage et magasin om et klassisk bilmerke, så var det nærliggende å velge nettopp Volvo.

– Som de fleste andre har jeg mange minner om Volvo. Helt fra vi småtassene ble kjørt hjem fra barnehagen baki varerommet på en Volvo Duett som foreldrene til en kompis hadde. Vi skranglet veggimellom på svingete og humpete veier, selvfølgelig til ellevill jubel. Det var gøy!

VOLVOENTUSIAST: Benny Christensen anslår at han har eid over 50 Volvoer. Foto: Haakon Nordvik

I 1983 stod det endelig en nypolert Volvo i garasjen til Benny.

– Den første bilen representerer ofte noe helt spesielt. Min første var en mørkegrønn Volvo 142 med trimmet motor, brei-felger, bøttelykter og Pioneer stereoanlegg med kassettspiller. Ikke lenge etterpå kjøpte jeg i tillegg en Volvo PV 444 fra 1957, som restaureringsobjekt. Siden har det blitt mange Volvo. I alt rundt 50 stykker, tipper jeg. Med det til felles at alle har hatt bakhjulsdrift. Altså de litt eldre eksemplarene av arten.

– Det vil IKKE si det samme som at jeg ikke følger med på de nyeste. For det gjør jeg med stor interesse. Det er alltid spennende å få kjøre en ny Volvo-modell.

 

Besøket på Laastad & Co
I en tid da mer og mer skal digitaliseres, effektiviseres og gjøres via internett, synes Benny det var hyggelig å besøke Laastad & Co som han opplever har en lun stemning og atmosfære.

– Jeg opplever at Laastad & Co klarer å kombinere det nostalgiske og det moderne på en forbilledlig måte uten å være bakstreversk. Egentlig nesten tvert imot. De klassiske bilene i utstillingen vitner om at man kjenner til røttene og historien. Det må man for å vite hvem man er, og hvor man skal. De klassiske bilene er trivelige «stoppunkter» mellom alle de interessante nyhetene, som Volvo har mange av nå.

140-SERIEN: Benny Christensens første bil har også vært den Volvoen med størst betydning for ham personlig. Foto: Haakon Nordvik

Den store bilkjærligheten

Benny nøler ikke på svaret på hvilken Volvo-modell som har betydd mest for han gjennom tidene.

– Kanskje ikke den spenstigste modellen, men for meg personlig er det 140-serien. Kanskje fordi jeg har hatt så mange av den selv. Kanskje fordi det var min første bil. Jeg vet ikke helt. Den er også litt midt i historien og bygger i stor grad på Amazon under det minimalistiske, nesten funkis-aktige karosseriet, samtidig som den også er forløperen til Volvo sin mest suksessrike modell så langt – 240.

Vi skranglet veggimellom på svingete og humpete veier, selvfølgelig til ellevill jubel.